Kutatás

 

Célitűzésünk volt az adatgyűjtési technológia kiépítése, big-data adatbázis kialakítása a precíziós növénytermesztés feltételeinek megfelelően. Ennek feltételéül szabtuk a szántóföldi szenzorhálózat, laboratórium informatikai hátterének biztosítását (kommunikációs feladatok, adatfogadás és tárolás). Célunk, hogy a termőhely környezetéből is rögzítsük adatokat: optimalizáljuk a növény fejlődését, hozam-előrejelzést adjunk a mesterséges intelligencia módszereivel.

Kutatási célkitűzésünk volt, hogy olyan átfogó képet kapjunk a kutatási területről, ami lehetővé teszi az ott tapasztalható különbségek magyarázatát. Ide tartozott a terület nagy pontosságú térképeinek elkészítése, a dinamikusan változó felszínborítási adatbázis folyamatos karbantartása, a talajtulajdonságok meghatározása (ide értve a talajszelvény készítést). A kutatási feladatok része továbbá, hogy elvégezzük azokat a vizsgálatokat, amelyek megalapozzák az Egyetemhez tartozó gazdaság digitális átállását, ide értve a szenzortechnikai ismereteket, a távérzékelési lehetőségek vizsgálatát.

A gyakorlati agro-technológia területen célunk volt: (1) sörárpa fajták egymás mellett történő termesztése, helyi adottságokhoz legjobban alkalmazkodó fajták meghatározása és alapanyag biztosítása az Apát Úr sörház részére; (2) speciális, őszi búza termesztéstechnológia nagyüzemi tesztelése és (3) gyomnövények foltszerű detektálási módszereinek fejlesztése, a helyspecifikus gyomirtás megvalósítása.

Kérdése lenne?

 

Küldjön e-mailt és felvesszük Önnel a kapcsolatot!